Sydfyn og Omegns

Fugleforening

Foreningsnyt
 

Udflugtstur

 

Medlemmer af SOOF har lørdag den 13/6-15 haft en pragtfuld udflugtstur.

Hos Randi og Hans-Erik blev vi budt velkommen med kaffe og kage og vi takker mange gange for deres gæstfrihed og for, at de åbnede deres fuglehold for os.
Det var en sand fornøjelse at se deres velholdte voliere og velplejede have og ikke mindst Hans-Eriks mange forskellige mutationer inden for Græsparakitten samt hans Gule Konger og Rosa Kakaduer. Det var en fryd for øjet.

Efter indtagelsen af den medbragte mad gik turen videre til Kongsdal Åben Have.

Lige nu stod Rhododendron i fuld flor, åkanderne blomstrede i den store sø med springvand, mange formklippede buske og træer, Gunnera, store smukke sten og meget mere. Tænk at Vagn W. Jørgensen selv kan magte at holde de 20.000 m² have så veltrimmet. Den farvepragt vi blev mødt af fra den smukt anlagte have overskyggede regnens stråler.

Selvfølgelig havde det været ønskeligt med lidt sol på himlen på sådan en udflugtsdag, men udstyret med paraplyer og regnslag nød vi alle både de farvestrålende fugle og blomster.Efter indtagelsen af den medbragte mad gik turen videre til Kongsdal Åben Have.
Lige nu stod Rhododendron i fuld flor, åkanderne blomstrede i den store sø med springvand, mange formklippede buske og træer, Gunnera, store smukke sten og meget mere. Tænk at Vagn W. Jørgensen selv kan magte at holde de 20.000 m² have så veltrimmet. Den farvepragt vi blev mødt af fra den smukt anlagte have overskyggede regnens stråler.

Selvfølgelig havde det været ønskeligt med lidt sol på himlen på sådan en udflugtsdag, men udstyret med paraplyer og regnslag nød vi alle både de farvestrålende fugle og blomster.

Af Helene Knudsen

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ørbæk Marked

 

Igen i år har vi haft 3 forrygende dage på Ørbæk Marked sammen med andre fra bestyrelsen i SOOF.
Med god hjælp fra Ejner og hans familie lykkedes det i stærk blæst at få slået pavillonen op fredag middag.
Anne og Tommy havde taget deres Gulkindet Amazonpapegøje med som sad i et fint bur. Normalt er den meget snakkesaglig, men i uvante omgivelser, spillede hun fornærmet og ville ikke sige et eneste ord.
Det helt store trækplaster var dog Anne og Tommys to Mørkerøde Araer på 6 uger, som stod på bordet i deres kasse samt en Blågul Ara på 4 uger og en Gulkindet Amazonpapegøje på 5 uger, som også var en del fremme.
Ungerne, som alle blev håndopmadet var et tilløbsstykke. De blev fotograferet og aet af tusinder af små som store hænder.
Anne og Tommy havde fine illustrationer med i form af fotos og æg i forskellige størrelser. Folk var meget spørgelystne og viste stor interesse for fuglene og deres levevilkår både i natur og fangenskab, så både Anne, Tommy,  Jørgen og jeg var konstant på fra fredag middag til søndag aften og Andy var med fra lørdag formiddag.
Fredag fik vi besøg af Hans Åge Hjeresen fra Danmarks Fugle Zoo ved Tommerup. Han havde brochurer og fribilletter med til børn, som vi kunne dele ud sammen med vores egen folder.
Vi havde det alle rigtig hyggeligt og det var dejligt at se både nuværende som tidligere medlemmer samt at hilse på så mange begejstrede folk.
Vi håber, at vi med vores fremstød for fugleforeningen har fået vakt folks interesse for fugle og at de efter et besøg i den skønne fuglezoo vender tilbage til SOOF.
Endnu engang må SOOF rette en tak til Anne og Tommy for, at de sponserede standen og tog deres fugleunger med. Mange besøgte standen fordi de havde været der sidste år og flere kom igen alle dagene
kun for at se fugleungerne blive madet.

Af Helene Knudsen